En la primera setmana de curs escolar, el nombre de grups classe confinats s'eleven fins a 5 al territori de la Catalunya Central i 2 més a Puigcerdà. El tancament d'una aula de l' escola bressol Moixaines d'Artés se sumava ahir al grup bombolla aïllat des de dimecres a l'escola Doctor Ferrer del mateix poble per un contagi de germans. D'altra banda, ahir també es van donar a conèixer nous casos positius en grups classe de centres com l' institut Lluís Peguera de Manresa i l'escola Llum del Nord de Puigcerdà, que se sumen a la llar d'infants Diví Pastor d'Igualada, l'institut escola de Piera i l'escola Alfons I de Puigcerdà, també afectats per la covid-19.

Durant les darreres hores d'ahir, es coneixia el cas de coronavirus detectat a l'escola bressol Moixaines d' Artés, que va obligar a aïllar un grup classe del centre. De fet, aquest positiu i el de l'escola Doctor Ferrer tenen un mateix origen, ja que els dos infants afectats són germans. Malgrat pertànyer a un mateix nucli familiar, els dos casos afecten centres diferents. Mentre que a l'escola Doctor Ferrer, els alumnes confinats podran continuar les classes de forma telemàtica, a l'escola bressol Moixaines les mestres donaran suport psicològic a les famílies a través de trucades.

L'escola bressol d'Artés va rebre l'avís sobre el resultat positiu d'una alumna ahir al matí i, de seguida, va activar el protocol previst davant d'un cas de covid-19 al centre. El grup classe format per divuit alumnes, una tutora titular i una turora de reforç hauran d'estar confinats durant dues setmanes, sense poder acudir a l'escola.

D'altra banda, ahir també es va sotmetre a una prova PCR els companys que havien tingut un contacte estret amb l'alumna positiva.

A l'institut Lluís de Peguera de Manresa ahir al matí els constava que una dotzena d'alumnes de grups diferents no hi havien anat aquesta setmana perquè tots ells havien estat en contacte amb algun familiar que havia donat postiu de covid, tot i no ser-ho ells. Al migdia això va canviar.

La directora del centre, Assumpta Pla, va rebre l'avís del departament de Salut que hi havia un alumne de segon de batxillerat que sí que havia assistit a la primera setmana de classe a l'institut manresà amb normalitat infectat amb el virus i que, per tant, calia avisar totes les famílies dels alumnes de la classe bombolla, la de l'afectat inclosa. Es tracta d'una trentena d'estudiants que, segons va informar Pla, és previsible que dilluns vagin al centre a fer-se la prova PCR i que hauran de quedar-se a casa a fer la quarante- na.

Pares que ahir es van posar en contacte amb aquest diari criticaven el fet que hi hagi alumnes que es barregin, per exemple, a classes de francès, i qüestionaven les acumulacions de joves a l'entrada i sortida del centre.