El ple del Parlament va aprovar ahir una proposta de resolució d'ERC en què es demana «una reforma democràtica integral» dels cossos i forces de seguretat, que inclogui «una investigació exhaustiva dels seus llaços i connivències amb l'extrema dreta».

Aquesta proposta de resolució va ser aprovada amb els vots de les tres formacions independentistes i del grup dels comuns, i també s'insta a dur a terme una altra investigació, però en aquest cas sobre l'ús discrecional de recursos «per garantir l'opacitat dels presumptes negocis il·legals de Joan Carles de Borbó».

En el text, el Parlament expressa la preocupació «davant els nous informes i declaracions revelades en la investigació de la Kitchen, que afecta òrgans superiors i antics directius de l'Administració de l'Estat». Aquesta operació tenia com a finalitat, diu la resolució, «crear un operatiu parapolicial, en xarxa amb mitjans de comunicació i empreses, que actuava al marge de la llei» per neutralitzar possibles amenaces polítiques contra el Govern. El Parlament recorda, en aquest sentit, les conclusions de la comissió d'investigació sobre l'anomenada Operació Catalunya en el sentit que «no es tracta d'una actuació aïllada» sinó que forma part «d'una conducta planificada i estratègica que només era possible gràcies a la pervivència de comandaments, mentalitats i actuacions d'origen franquista».