La líder de l'oposició bielorussa, Svetlana Tikhanóvskaia, va demanar ahir davant el Consell de Drets Humans de l'ONU eleccions lliures i una investigació internacional sobre els abusos contra manifestants després de més d'un mes de protestes, i això tot i l'intent de Minsk i els seus aliats de boicotejar el debat.

L'ambaixador bielorús a Ginebra, Iuri Ambrazevitx, va exigir al Consell que no s'emetés el missatge per videoconferència de l'opositora, refugiada a Lituània després de les eleccions del 9 d'agost, i les seves protestes pel format del debat van ser secundades per Rússia, la Xina i Veneçuela, la qual cosa no va impedir que aquest continués.

«La situació a Bielorússia exigeix atenció internacional. Manifestants pacífics han estat detinguts il·legalment, colpejats i violats, i alguns han estat trobats morts», va denunciar Tikhanóvskaia en el seu missatge.

La líder opositora a l'exili va afirmar que entre les demandes de «la majoria democràtica de bielorussos» figura que el seu Govern autoritzi una missió internacional «per documentar les atrocitats del règim».