Insistint en la idea que «ens hem d'acostumar» que als centres hi hagi casos de covid per una simple qüestió d'estadística, reconeixent que en algun moment s'hauria agraït que els missatges del departament d'Educació fossin més clars del que ho han estat (posava com a exemple els canvis en el tema de les ratios) i amb el desig de fer públic el seu agraïment a tot el personal dels centres pel seu esforç i compromís, el regidor d'Ensenyament de Manresa, Toni Massegú, també va fer, ahir, una valoració positiva de l'inici de curs. «Sense ser triomfalista, hem aconseguit normalitzar» el que segurament es presenta com el curs més estrany i incert.

A Manresa, una mostra d'aquesta anormalitat són, per exemple, les franges verdes que s'han pintat a l'espai públic davant d'alguns centres educatius per guanyar espai per als alumnes i per a les famílies mentre esperen els fills o els van a deixar a l'escola. Segons l'Ajuntament, fins ahir s'havien pintat de verd totes les escoles previstes, excepte l'Oms i de Prat, que es farà dimarts i que és un dels centres on aquesta setmana s'han produït aglomeracions. Massegú admetia ahir que «el primer dia vam tenir algun problema en l'entrada d'alguna escola però la gent ho va normalitzant i va agafant les rutines i de mica en mica es va arreglar». Assegurava que posar-hi més guàrdia urbana no és possible perquè no hi ha efectius suficients.

A banda de les franges verdes, a la dotzena de centres on s'han pintat també s'han instal·lat pilones de protecció a la calçada. La setmana vinent es faran els acabats, els pictogrames de petjades i fulles, la instal·lació de baranes a accessos concrets per reforçar la seguretat i el trasllat d'alguna reserva d'estacionament. L'escola Fedac ha demanat tenir una mica més d'espai de llargada al Dos de Maig . També aquest centre s'ha afegit als que van demanar poder fer el pati o l'educació física (en el seu cas) en un equipament municipal, que previsiblement serà el pavelló del Pujolet, segons informació del consistori.