L'Ajuntament de Sallent va fer ahir una crida a la calma a la població, intranquil·la pel brot que hi ha hagut de covid-19 al cor The River Troupe Gospel, amb set persones afectades fins divendres. El regidor de Cultura, Diego Miranda (ERC), ha explicat que el control sanitari que s'ha fet fins ara s'ha cenyit als 36 membres del grup de gòspel, i, «tot i que a l'Ajuntament tenim la llista amb totes les persones que hi van assistir, com ens demana el protocol, des de Salut no se'ns han requerit aquestes dades perquè es considera que la probabilitat de transmissió en un espai obert com era el cas, amb mascareta i havent pres totes les mesures, és molt baixa».

Miranda ha recordat que el brot sorgeix en un assaig previ al concert, fet divendres, i que l'actuació es va fer «seguint totes les mesures de seguretat, tant per als cantants com per al públic». Les persones que es podien haver infectat divendres, diumenge encara no tenien símptomes, segons van explicar els membres del grup a aquest diari. La primera que en va tenir va ser un cantant després del concert, en arribar a casa, i dilluns al matí va acudir al metge, segons el relat dels protagonistes. Aquí es va iniciar el protocol.

El responsable municipal de Cultura no comparteix les afirmacions de Salut Pública que l'actuació es va fer «sense mesures adequades». I ha recordat que «els membres de gòspel, abans de l'actuació a la plaça, es van mirar la temperatura i cap no tenia febre. El mateix control es va fer amb el públic, i tampoc ningú tenia febre. Tots els assistents duien mascareta, van mantenir les distàncies de seguretat, es va fer servir gel hidroalcohòlic i s'havien netejat les cadires abans de l'acte.