Milers de veïns de les 37 zones sanitàries de Madrid sotmeses a partir d'aquest dilluns al confinament perimetral s'han llançat aquest diumenge al matí als carrers per a mostrar el seu rebuig. La majoria s'han concentrat davant dels centres de salut, però també davant de les seus municipals de districte i al parlament regional, que es troba a Vallecas, molt prop d'un dels territoris als quals es produirà el tancament.

Gairebé totes les concentracions han estat convocades a les 12 hores per la xarxes socials sota el lema 'Per la dignitat del sud, parem Madrid', encara que algunes tindran lloc a partir de les 19 hores a La Llatina, Usera i Vicálvaro.

En la convocatòria s'insta els participants a portar la mascareta i guardar la distància de seguretat. Els lemes més corejats han estat 'El sud existeix' i 'Ayuso dimissió'."Som obrers, no som presoners", "menys banderes i més infermeres", "menys policia i més sanitat" o "no és confinament, és segregació" són uns altres dels càntics que s'han pogut escoltar.