Més de 850.000 madrilenys, que representen el 13% de la població, veuen avui restringida la seva mobilitat per intentar frenar l'avanç del coronavirus. Restriccions que han estat rebudes amb concentracions de protesta.

Es veuen afectats sis districtes de la capital (Carabanchel, Usera, Villaverde, Vila de Vallecas, Puente de Vallecas i Ciudad Lineal) i en altres set municipis de la regió (Fuenlabrada, Humanes, Moraleja de Enmedio, Parla, Getafe, San Sebastián de los Reyes i Alcobendas). Les zones superen els 1.000 contagis per 100.000 habitants.

Així, es restringeix l'entrada i sortida de persones excepte per acudir a centres, serveis i establiments sanitaris, per complir obligacions laborals, professionals, empresarials o legals, per assistir a centres docents i educatius, per tornar a la residència habitual, per la cura de persones dependents o per desplaçar-se a entitats financeres i d'assegurances.

Onze morts més a Catalunya

CatalunyaCatalunya va sumar ahir, diumenge, 1.273 nous casos confirmats per PCR de covid-19, i s'eleva la xifra total als 129.656, segons l'últim balanç del departament de Salut. Són 83 positius menys que els reportats fa 24 hores. Des de l'inici de la pandèmia han mort 13.233 persones per coronavirus a Catalunya, 11 més que en el darrer balanç. Els ingressats als hospitals pugen en 35 persones i ara són 754, dels quals 124 estan a l'UCI, tres menys que fa 24 hores. El risc de rebrot puja amb força de 154 a 162,29, mentre que la velocitat de propagació segueix augmentant.