La dissenyadora manresana Miriam Ponsa, el músic sallentí Jordi Fàbregas, l'Orfeó Nova Solsona i l'entitat anoienca Taller Àuria van ser alguns dels particulars i associacions que ahir van rebre una de les Creus de Sant Jordi.

Durant el lliurament, el president de la Generalitat, Quim Torra, va destacar que el català és «un poble amb ànima i passió, amb afany de llibertat», en un acte marcat aquest any per les mesures de precaució que requereix el context d'emergència sanitària.

Entre d'altres guardonats figuraven la motociclista Laia Sanz, els cuiners germans Roca i el pintor i escultor Miquel Barceló. «Sou l'exemple i reflex del que és Catalunya», va celebrar Torra, que va exalçar la «solidaritat i el compromís de la societat catalana», «un poble amb vocació de futur i personalitat pròpia». Torra va agrair als guardonats «el treball i la dignitat ciutadana» mostrada i, servint-se d'unes paraules de Mercè Rodoreda, va apuntar: «Us agraeixo que hagueu servit tan bé el vostre país fent la vostra feina de la millor manera possible».