El contagi del grup de gòspel de Sallent es manté amb tots els afectats entre els cantaires de la formació The River Troupe Gospel, però la xifra, segons Salut Pública, és de 30 casos positius en proves de PCR i 41 persones aïllades en quarantena. El grup té 36 cantaires, però alguna de les persones en quarantena seria familiar directe, d'aquí que n'hi hagi més que no pas cantaires.

El gran percentatge d'afectats que hi ha en aquest grup sorprèn. L'evolució dels infectats és positiva i fins ara no hi ha hagut cap cas que s'hagi agreujat ni hagi necessitat ingrés hospitalari. Són tots casos que es poden considerar lleus i alguns fins i tot han estat asimptomàtics. Però els infectats i l'entorn han estat aïllats per seguir la quarantena de 14 dies.

La subdirecció regional a la Catalunya Central de l'Agència de Salut Pública avala la hipòtesi que el contagi es va produir el dia 11 de setembre en un assaig en una sala tancada i exposa com a principals causes de la propagació que es tanquessin les finestres del local d'assaig i que s'accionés l'aire condicionat.

En aquest sentit, les mateixes fonts exposen quatre factors que ajuden explicar la transmissió del virus: «Que el temps de contacte amb el cas positiu fos superior als 15 minuts, que la distància entre persones no fos suficient, que no s'utilitzés la mascareta, o que hi hagués un aparell d'aire condicionats que agitava i afavoria la dispersió dels aerosols». Aquesta situació es va produir perquè aquell dia el grup va decidir fer un assaig al local i no a l'aire lliure com feia habitualment, però van tenir com a factor afegit una plaga de papallones del boix que va fer que no poguessin fer l'assaig amb les finestres obertes. Un cop tancades, el problema va ser la calor que hi feia, i aleshores és quan es va decidir posar en marxa l'aire condicionat, que podria haver afavorit la propagació i el contagi del virus.

El cor de gòspel de Sallent The River Troupe Gospel compleix enguany 10 anys d'existència i estava immers en un projecte de més activitat que suposava programar fins a 10 concerts, ara suspesos.

La celebració de la dècada del cor només es va iniciar amb el concert de festa major del dia 13 de setembre.