Ha finalitzat el confinament domiciliari d'unes 70 persones a Sant Llorenç de Morunys. L'aïllament va ser decretat després de la detecció de 8 casos positius de covid-19 al poble. L'alcalde, Francesc Riu, va confirmar a Regió7 que «hi va haver 8 casos i la majoria avui [ahir per al lector] han acabat el confinament de 14 dies. Entre tots eren unes 70 persones confinades que havien tingut contacte amb els casos positius».

El batlle va informar també que els símptomes de les vuit persones afectades han estat lleus i no ha calgut realitzar cap ingrés hospitalari. «Hi ha hagut un elevat nombre de confinaments, entre un 7 i un 8 % de població, als quals cal agrair el compliment estricte per part de tots», va assegurar l'alcalde en un comunicat que també valora la «gran feina feta pels responsable mèdics de Sant Llorenç». L'Ajuntament de Sant Llorenç ha estat en contacte permanent amb les vuit persones afectades al poble i els vol «agrair la seva actitud».

Durant els dies d'aïllament, es van produir acusacions entre els vilatans de Sant Llorenç a les xarxes socials que han enrarit l'ambient al poble. L'alcalde va afirmar que «segur que ha sigut fruit de la situació, però si en un futur pròxim vivim una altra situació similar caldria corregir aquestes accions pel bé comú de la nostra població». Segons el batlle, hi ha hagut acusacions encreuades de gent que opinava que algun veí estava incomplint el confinament. «No s'han de fer suposicions, si algú tenia alguna sospita ens ho havia de comunicar a nosaltres, a l'Ajuntament, però ho han posat al Twitter, i això és perjudicial», comenta Riu.

Tot i que el confinament d'aquesta setantena de persones ha finalitzat, l'alcalde va demanar extremar les mesures de prevenció i va anunciar que denunciaran totes aquelles accions que puguin suposar un perill per a la població. «Som una zona que tenim molt volum de gent els caps de setmana i denunciarem actituds que puguin suposar un perill. No volem fer de policies, però tampoc volem que ens torni a passar, perquè avisem, tornem a avisar i tot continua igual», va afirmar l'alcalde. Riu va confirmar a Regió7 que fa 15 dies es va denunciar un grup de joves que incomplia la normativa realitzant un botellón.