Catalunya reduirà la quarantena de catorze a deu dies d'aïllament per Covid-19 a partir de la setmana vinent per facilitar el seu compliment, segons ha anunciat aquest dimarts el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Argimon ha fet aquest anunci a TV3 i fonts del Departament de Salut han confirmat la reducció dels dies de quarantena en els casos de persones positives i de contactes estrets de positius.

Diversos experts epidemiològics havien recomanat reduir els dies d'aïllament perquè les persones afectades que no presenten símptomes poguessin recuperar la normalitat laboral i social al més aviat possible, encara que d'altres es mostren en desacord amb aquesta mesura, com ha reconegut avui el mateix Argimon.

No obstant, el secretari de Salut Pública ha indicat que "s'avaluarà" aquesta mesura i també el compliment de la quarantena de deu dies i "si cal retrocedir, es farà". L'objectiu és "millorar el compliment de l'aïllament" de les persones positives i els seus contactes estrets.

Ha posat com a exemple un menor positiu d'una aula que suposa aïllar en quarantena la resta dels companys d'aquesta durant catorze dies i que, a partir de la setmana vinent, aquest aïllament es reduirà a deu.

Argimon oferirà més informació sobre aquesta decisió i altres mesures "comprensibles i globals", a més de les últimes dades de la pandèmia a Catalunya, aquesta tarda en roda de premsa.

El risc de rebrot puja 18 punts a Catalunya

El risc de rebrot puja 18 punts a Catalunya i arriba als 186,86. La velocitat de contagi (Rt) també creix lleugerament fins a 1,13 (+0,13). Són les últimes dades proporcionades pel Departament de Salut. En les últimes 24 hores s'han declarat 881 nous casos confirmats per PCR de covid-19, i ha elevat la xifra total als 131.486. Són 68 positius menys que els informats diumenge. La xifra de casos amb totes les proves és de 155.527 (938 més en les últimes hores).

Des de l'inici de la pandèmia han mort 13.250 persones per coronavirus a Catalunya, 6 més que en el darrer balanç. Els ingressats als hospitals pugen en 20 persones i ara són 808, dels quals 135 estan a l'UCI, un més que fa 24 hores.