El Govern català es planteja tornar a tancar els parcs infantils per evitar aglomeracions, i que la mascareta sigui obligatòria fins i tot a les terrasses de bars i treure-se-la només en el moment de consumir. El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar ahir que cal frenar el «ritme social», i va recomanar no viatjar a Madrid tret que sigui imprescindible i, en aquest cas, extremar les precaucions.

«No anem bé i per a mi no és cap consol que altres zones estiguin pitjor que nosaltres», va afirmar ahir Torra en un acte de Creu Roja sobre la situació actual en relació amb la incidència de la covid-19. Va afegir que és moment de «tornar a sacsejar» i «tornar a recuperar el compromís cívic i l'esforç de superació». Va fer una crida a la responsabilitat i va definir les trobades familiars com un «punt màxim de contagis». «No ens podem permetre abaixar la guàrdia. Hem d'abaixar el ritme social per poder mantenir el ritme escolar i laboral que necessitem».

Una de les mesures que Torra va dir que es rumia és la possibilitat de tancar els parcs infantils per evitar aglomeracions. Una mesura que, segons va assegurar, no volen prendre. Va instar els ajuntaments a ajudar a conscienciar la població. Segons el president de la Generalitat, «el problema no són els nens sinó les aglomeracions». També va demanar un esforç als restauradors perquè reforcin la seguretat, sobretot a les terrasses.

Preocupació per Madrid

Pel que fa a la situació a la comunitat de Madrid, va expressar la seva màxima preocupació per la situació a la capital d'Espanya, i va afirmar que no entén com no s'han pres mesures «molt més estrictes». També va reclamar a Aena, que gestiona els aeroports, i a Renfe que facin controls de temperatura a les persones que provinguin de Madrid. Es tracta de mesures de «sentit comú», segons va dir.