El Consell per la República, espai d'acció política que lidera des de Bèlgica l'expresident català Carles Puigdemont, ha convocat per al proper 31 d'octubre «tots els diputats independentistes» d'aquesta legislatura a la «primera Assemblea de Representants».

Així ho va indicar ahir el Consell per la República en un comunicat en el qual s'especifica que, «si les condicions relatives a la salut pública així ho permeten, l'Assemblea es realitzarà presencialment a la Catalunya Nord».

L'Assemblea de Representants va ser concebuda com un dels pilars de les institucions «republicanes» que Carles Puigdemont va pactar amb Esquerra Republicana erigir a principis de la legislatura, tot i que no s'han acabat de desplegar.

El president d'aquesta Assemblea de Representants fundacional, que serà elegit en la primera reunió, haurà de pertànyer a un grup polític diferent del grup al qual pertany el president del Consell per la República, que ara mateix és Puigdemont.

A l'assemblea del 31 d'octubre hi estan convocats «tots els diputats independentistes de l'actual legislatura», segons s'informa en el comunicat.

D'altra banda, el consell de govern del Consell per la República ha incorporat com a nous membres Josep Serra (Moviment d'Esquerres) i Enric Folch (Solidaritat Catalana per a la Independència), incorporacions amb les quals el consell «reafirma la representatitvitat i la transversalitat del moviment independentista», segons va indicar l'entitat.