El president de la Generalitat, Quim Torra, no va aconseguir consensuar ahir amb els agents socials una proposta conjunta per resoldre la problemàtica de les baixes laborals dels pares amb fills en quarantena.

Torra havia citat al Palau de la Generalitat els líders de CCOO i UGT, Javier Pacheco i Camil Ros, respectivament, i els presidents de les patronals Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i Pimec, Josep González, per analitzar aquesta qüestió, després que el president català hagi insistit en les últimes setmanes a apressar el Govern central a posar en marxa la prestació d'incapacitat temporal per a aquests pares.

Fonts presents a la reunió consultades per Efe van lamentar el poc treball previ per poder consensuar una posició en la reunió, en la qual cada part «ha explicat la seva història».

Els sindicats van sortir decebuts de la reunió ja que no van veure prou compromisos per part del Govern per resoldre la problemàtica. En declaracions a la premsa, el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, es va mostrar decebut per la manca de concrecions sobre línies més ambicioses d'ajuts a les famílies. «El que veiem són dificultats pressupostàries i nosaltres volem obrir el calaix dels pressupostos perquè la cobertura de l'ajuda de la Generalitat tingui un caràcter més general», va afirmar el líder sindical.

El Govern ja va anunciar fa uns dies una partida inicial de 10 milions d'euros per ajudar les famílies més vulnerables a poder assumir el cost de deixar de treballar per cuidar els seus fills en situació quarantena. L'ajuda anunciada per la Generalitat -uns 300 euros per família- es destinarà en principi a persones que no rebin cap altre tipus de prestació, cosa que exclou persones que ja estiguin cobrant l'atur, o estiguin percebent la renda garantida de ciutadania o l'ingrés mínim vital, de manera que els sindicats han reclamat a la Generalitat que s'ampliï aquesta partida i s'obri el perfil de famílies que puguin sol·licitar-les.