Els jutges de la nova promoció rebran divendres els seus despatxos en un acte que tindrà lloc a l'Escola Judicial de Barcelona i que, per primera vegada, no presidirà el rei, i al qual no assistirà cap representant de la Generalitat. Segons va anunciar ahir el Consell General de Poder Judicial (TSJC), serà Carlos Lesmes, president d'aquest òrgan i del Tribunal Suprem, el que aquest any presidirà la cerimònia de lliurament de despatxos a la 69a promoció de nous jutges.

Per primera vegada, no assistirà a la cerimònia el rei, qui tradicionalment presidia al costat d'altres autoritats el lliurament de despatxos, i l'acte se celebrarà a l'Escola Judicial, als afores de Barcelona, en comptes de l'Auditori, situat al centre de la ciutat i que els últims anys acollia la cerimònia.

Fonts de l'òrgan de govern dels jutges, que és l'encarregat d'organitzar l'acte, han explicat a Efe que, com cada any, es va enviar una invitació al rei i Felip VI va acceptar. Però ahir es va rebre una segona comunicació del palau de la Sarsuela en què s'informava que no acudirà a l'esdeveniment. No obstant això, en l'agenda setmanal del monarca que es publica els divendres no apareixia aquesta cita.

Com en les darreres edicions, tampoc participarà en el lliurament de despatxos als jutges cap membre de la Generalitat -que no ha estat informat encara de la cerimònia, segons fonts d'aquest- ni de l'Ajuntament de Barcelona, i l'únic representant del poder executiu present serà el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo.