Quan només li falten 80 dies per jubilar-se, el tinent fiscal del Tribunal Suprem, Luis Navajas, ha decidit no callar davant les crítiques que el seu informe en contra de l'admissió a tràmit de les querelles contra el Govern per la seva gestió de la pandèmia ha suscitat. En una entrevista a Onda Cero, va acusar ahir dos fiscals de Sala del Suprem que van participar en el judici del Procés d'estar «contaminats ideològicament». Es tracta de l'exfiscal general de l'Estat Consuelo Madrigal i, segons van assenyalar fonts fiscals, de Fidel Cadena. El motiu és que, segons Navajas, abans fins i tot de la interposició de la denúncia contra l'Executiu per víctimes o partits a l'alt tribunal, el van advertir que «el prestigi de la institució requeia sobre les seves espatlles» i el van instar a investigar la gestió del Govern.

El número dos del ministeri públic només va identificar a l'entrevista Madrigal, perquè va dir que pocs dies abans va signar un article al diari El Mundo en què es va mostrar molt crítica amb l'estat d'alarma decretat per Pedro Sán-chez; tant, que diversos querellants volien utilitzar-lo com a prova per intentar aconseguir que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, o el president de l'Executiu fossin imputats per la seva gestió.

Això la invalidaria per pronunciar-se sobre les querelles presentades, perquè suposava que «estava absolutament contaminada», va dir el tinent fiscal, tot afegint que «amb aquesta tropa no puc anar a la guerra». «Són fiscals d'altíssima consideració, però en aquest assumpte estan contaminats ideològicament i no haurien de pronunciar-se. No dic que em coaccionessin, però van intentar influenciar-me i això em va posar en guàrdia», va afirmar.

A més de la crítica directa a dos dels quatre fiscals que van representar el ministeri públic en el judici del Procés, Navajas també va expressar «els seus dubtes» cap al delicte de rebel·lió que van mantenir contra els líders independentistes. Per negar rellevància a la possibilitat que el Suprem acabi admetent les querelles i denúncies, el rebuig de les quals propugna, va esmentar expressament aquest cas, en què l'alt tribunal «va punxar el globus» de la rebel·lió i va acabar condemnant-los per sedició. Va dir que, malgrat els seus dubtes sobre aquest delicte, mai hauria anat a un mitjà de comunicació a criticar els seus companys, donant a entendre que era d'ells d'on procedien les principals objeccions al seu dictamen, entre les quals hi havia que el prestigi de la carrera havia quedat per terra. Navajas no es va estalviar exemples: «El judici es va televisar i es van veure algunes coses que Déu n'hi do...».