El nombre de grups escolars confinats arreu de Catalunya per un positiu de covid-19 és de 602, 141 més que els declarats dimarts, quan n'eren 461, segons les dades actualitzades del departament d'Educació. Pel que fa als confinats, n'hi ha un total de 10.595, 9.628 entre els alumnes, 837 entre docents i personal administratiu, i 129 entre el personal extern. A la Catalunya Central també es registra una tendència a l'alça amb nous grups aïllats per casos de covid-19, com per exemple a Sant Vicenç de Castellet, on ahir es van tancar tres aules en dues escoles diferents del municipi.

A última hora, es coneixia un cas de coronavirus a l'escola FEDAC de Sant Vicenç, que se sumava als dos positius de l'escola Sant Vicenç, que afecten dues aules diferents, una de parvulari i l'altra d'infantil. Davant dels nous contagis, l'Ajuntament va fer una crida a la responsabilitat col·lectiva i va demanar a les famílies que evitin portar els fills a l'escola davant dels primers símptomes. De fet, els tres grups bombolla aïllats de Sant Vicenç s'afegeixen als que ja es coneixien d'escoles bagenques com la Doctor Ferrer d'Artés, l'institut escola de Piera i el Lluís de Peguera de Manresa.

Malgrat l'evolució creixent de casos covid a les escoles, la secretària general d'Educació, Núria Cuenca, i el secretari general de Salut, Marc Ramentol, van destacar ahir en roda de premsa que el 91% dels centres educatius d'arreu de Catalunya tenen tots els grups estables en funcionament. La secretària general va remarcar: «Fem una valoració positiva perquè les escoles a dia d'avui poden seguir fent la seva funció social. Poden garantir el dret a d'educació dels infants per tal que puguin anar físicament a fer el seu desenvolupament personal».

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, va valorar que els circuit establerts han funcionat satisfactòriament com a balanç de la primera setmana d'activitat als centres en l'actual context de la covid. Ramentol va posar en valor que la majoria dels cribratges realitzats s'hagin desenvolupat a les escoles.