El president palestí, Mahmud Abbas, va reiterar ahir davant l'ONU el seu total rebuig als anomenats Acords d'Abraham i va reclamar a Nacions Unides que organitzi per a principi de l'any que ve una conferència internacional que llanci un nou procés de pau.

Abbas, en un discurs gravat en vídeo, va assenyalar que aquesta cita hauria de tenir la participació de totes les parts rellevants i tenir «plena autoritat» per posar en marxa un procés «basat en la llei internacional» i que busqui posar fi «a l'ocupació», garantir la independència de Palestina i resoldre totes les qüestions del conflicte, inclosa la dels refugiats.

«Quant haurem d'esperar perquè hi hagi una solució justa a la qüestió palestina?», es va preguntar el dirigent, que va insistir que el seu poble «no es rendirà». En aquest sentit, Abbas va arremetre una vegada més contra les gestions del Govern estatunidenc de Donald Trump i contra els anomenats Acords d'Abraham, signats sota mediació de Washington per Israel i la Unió dels Emirats Àrabs i Bahrain.

Aquest pas ha reforçat la posició israeliana a Orient Mitjà, on fins ara només mantenia relacions diplomàtiques oficials amb Egipte (1979) i Jordània (1994). Trump, a més, ha assegurat que el seu Govern manté negociacions avançades perquè «cinc països més», àrabs, segueixin el camí dels EAU i Bahrain i normalitzin les seves relacions amb Israel. Abbas va defensar que aquests acords violen la legislació internacional i van en contra de la Iniciativa de Pau Àrab.