La Generalitat considerarà efectiva la possible inhabilitació del president català, Quim Torra, en el moment en què li sigui notificada oficialment, sense haver d'esperar que es resolguin els eventuals recursos o l'incident de nul·litat que pugui interposar la defensa.

Així ho planteja l'informe elaborat pel gabinet jurídic de la Generalitat, en vigílies que el Tribunal Suprem decideixi si confirma o no la condemna a un any i mig d'inhabilitació a Torra per desobediència, en no haver retirat a temps de la balconada del Palau de la Generalitat una pancarta a favor dels presos independentistes en període electoral.

L'«informe jurídic relatiu a l'efecte d'una eventual fermesa de la sentència condemnatòria d'inhabilitació del president de la Generalitat», que consta de 23 pàgines, indica que «el moment a partir del qual produeix efectes la pena imposada» serà quan «es notifiqui aquesta fermesa» i Torra «prengui coneixement» que queda inhabilitat per «actuar com a president».

D'altra banda, Òmnium Cultural ha anunciat que convocarà protestes si inhabiliten el president de la Generalitat, Quim Tor-ra, la qual cosa representarà «una nova demostració de la repressió dels poders de l'Estat». Per part seva, l'ANC ha explicat que farà una consulta als seus socis per decidir si convoca mobilitzacions davant la possible inhabilitació. La presidenta de l'assemblea, Elisenda Paluzie, va criticar ahir els partits de Govern (JxCat i ERC) per no optar per la «desobediència institucional» si el Tribunal Suprem ratifica la inhabilitació.