El nombre de positius per covid-19 detectats als centres educatius de Catalunya ha ascendit fins a 1.325 casos, cosa que ha portat a confinar 13.579 persones, tres escoles -el 0,06% - i 694 grups classe, segons les dades de la Generalitat.

Tal com consta al portal traçacovid, en el qual el departament d'Educació plasma la informació relativa a contagis als centres educatius, 12.471 confinats són alumnes, 961 són docents i personal administratiu i 147 és personal extern. A més, s'ha detectat un total de 1.153 alumnes, 163 docents i administratius, i personal extern contagiats amb el virus.

Respecte a les últimes xifres, hi ha 92 grups aïllats més i un nou centre educatiu confinat, ubicat al Segrià, que se suma als de Barcelona que estaven ahir en quarantena.

Paral·lelament, la Generalitat va començar ahir a fer els cribratges massius a l'escola Puig-Agut de Manlleu (Osona). És el primer centre escolar en què es practiquen proves PCR per a tot el centre. Fins ara s'han fet a tots els alumnes d'una classe en aïllament per un cas de covid-19. Els cribatges massius la setmana que ve s'estendran a altres col·legis de Barcelona i de l'àrea metropolitana. En aquest centre de Manlleu, el 87% dels alumnes ja han presentat l'autorització perquè se li practiquin les proves, que es faran també a altres punts del municipi. L'escola Puig-Agut té a hores d'ara tres grups confinats als quals ja se'ls ha fet la prova, i la previsió és que abans d'acabar la setmana s'hagi pogut treure mostres a 400 persones, entre alumnes i personal.