25 de setembre de 2020
25.09.2020
Regió7

Louisville, el nou focus de les protestes per la violència racial

La ciutat tem una onada de disturbis per l'absolució en la mort de Taylor

24.09.2020 | 22:51
Protestes a Louisville, dimecres

Louisville, nou epicentre de les protestes racials als EUA, es preparava ahir davant el perill que anit es reproduïssin els disturbis de dimecres, en els quals dos policies van resultar ferits de bala i va haver-hi desenes de detinguts.

El jove que la nit de dimecres va disparar als agents durant les protestes racials pel cas de Breonna Taylor, va ser acusat ahir de dos càrrecs d'agressió contra la policia. L'home, identificat com Larynzo Johnson, de 26 anys, va ser detingut després de l'incident i, segons les autoritats de Louisville, ja havia estat acusat de catorze càrrecs d'imprudència temerària i dos d'agressió a un oficial de la policia.

Segons la citació judicial divulgada pel Departament Correccional Metropolità, amb les seves accions Johnson va demostrar «una enorme indiferència pel valor de la vida humana», i va posar els agents en perill de mort o de patir lesions greus.

Els incidents en els quals els agents van resultar ferits de bala es van produir després que centenars de persones sortissin als car-rers de Louisville -com va passar també en altres ciutats- per protestar perquè un gran jurat va decidir no acusar d'assassinat cap policia implicat en la mort de l'afroamericana Taylor. Breonna Taylor, una operadora d'emergències mèdiques de 26 anys, va morir el març a Louisville pels trets d'un grup de policies que, de nit i vestits de paisà, van irrompre a casa seva durant una operació antidroga i quan ella era al llit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook