Un sospitós ha estat detingut en relació amb l'atac amb arma blanca en el qual quatre persones han resultat ferides als voltants de l'antiga seu a París del setmanari satíric 'Charlie Hebdo', famós per les seves controvertides caricatures de Mahoma i per haver estat objecte d'un atemptat terrorista el gener de 2015.

"S'ha perpetrat un atac per arma blanca al barri XI de París prop de l'antiga seu de 'Charlie Hebdo'", ha anunciat el primer ministre francès, Jean Castex, precisant que dels quatre ferits, dos es troben en estat "greu". El primer ministre ha precisat que es desplaçarà al Ministeri de l'Interior per a seguir des d'allí l'evolució de la situació.

La policia està investigant les circumstàncies d'aquest atac, que ha tingut lloc al bulevard Richard Lenoir, en el districte 11 de la capital, i on s'han tancat les escoles, guarderies i residències d'ancians de la zona. Un testimoni ha reltatat a BFM-TV que tota la zona està tancada i que "hi ha policies pertot arreu".

El primer ministre francés, Jean Castex, ha suspès un discurs que havia de pronunciar per acudir al centre de crisi del Ministeri de l'Interior a fi de conèixer els detalls de l'atac.

Charlie Hebdo va ser objecte d'un atemptat islamista el 7 de gener del 2015, en el qual van ser assassinades 12 persones, després que el setmanari publiqués unes caricatures de Mahoma.

El procés contra els presumptes còmplices d'aquest atac i d'altres atemptats islamistes que van tenir lloc a París s'està desenvolupant des de començaments d'aquest mes a la capital francesa.

Un detingut

Segons 'Li Figaro', un sospitós que presentava restes de sang ha estat detingut en la plaça de la Bastilla. Fonts policials han indicat a France Info que serien dos els sospitosos de l'atac, un dels quals hauria escapat amb metro. Al lloc dels fets s'ha trobat una destral.

Segons informa el diari 'Libération', el primer dels atacs ha tingut lloc davant el fresc que ret homenatge als dibuixants de la revista i la víctima seria una dona.

La Prefectura de Policia ha confirmat una "intervenció" en la zona del carrer Richard Lenoir i ha demanat a la població evitar l'àrea, un missatge que també ha traslladat el Ministeri de l'Interior, que parla de "incident greu".

'Charlie Hebdo' ha tornat a estar en el punt de mira en les últimes setmanes, després que decidís tornar a publicar les seves controvertides caricatures de Mahoma, que el 2005 i 2006 van publicar una onada de violentes protestes en els països musulmans. Arran d'això, Al-Qaeda va amenaçar la publicació, enaltint els atemptats del 2015. Els atacs contra la seu de 'Charlie Hebdo' van ser executats per Said i Cherif Kouachi i es van saldar amb la mort de dotze persones.