Tota la plantilla de la residència municipal Can Comelles d'Espar-reguera cobrarà una paga extra de 900 euros per l'especial dedicació prestada durant la crisi sanitària de la covid-19. Sumar, l'empresa que gestiona el geriàtric municipal, completarà fins aquesta quantitat la paga a l'equip tècnic i directiu prevista per una resolució del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i assumirà una gratificació també per un import de 900 euros a tot el personal indirecte, que s'havia quedat fora d'aquest reconeixement. Segons aquesta resolució de la Generalitat, l'administració pública preveu pagar una paga extra de 900 euros a tot el personal d'infermeria i auxiliar de geriatria, i de 500 euros per al personal tècnic i directiu, fisioterapeutes, psicòlegs, treballadors socials i terapeutes ocupacionals. I el personal indirecte, com ara l'encarregat de la neteja, la bugaderia, la cuina, el manteniment i la gestió administrativa.

Ho ha confirmat Sumar en un comunicat en el qual explica que és voluntat de l'empresa «que tothom qui va posar en risc la seva salut i la de la seva família rebi la mateixa compensació de 900,00 euros que la Generalitat atorga als auxiliars de geriatria i diplomats d'infermeria d'aquests equipaments».

L'empresa que gestiona Can Comelles aplicarà aquest criteri a totes les residències que gestiona «vista la implicació i el compromís demostrat per tots i totes les professionals de les residències gestionades, especialment durant les setmanes de confinament».