El president del PP, Pablo Casado, va afirmar ahir que plantejarà la reprovació del vicepresident Pablo Iglesias pels «atacs» al rei i va exigir el cessament immediat del ministre Alberto Garzón pels mateixos motius. A més, va reclamar la compareixença urgent del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. «Ser part d'un govern no proporciona cap blindatge per atemptar contra les institucions, especialment contra aquelles davant de les que s'ha promès el càrrec amb lleialtat al rei», va afirmar Casado.

Per al popular, Sánchez és «l'únic responsable» de tenir al Govern a un partit «imputat per finançament irregular o pactar amb marmessors del terrorisme» i independentistes. El president del PP va expressar el seu suport al rei després que tant Garzón com Iglesias critiquessin Felip VI per la trucada al president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per expressar que li hauria agradat ser a l'acte de Barcelona.

Així, ha acusat l'executiu de Sánchez de «deserció» per fomentar les fractures i les divisions en plena crisi sanitària, econòmica i social i ha reivindicat que l'Estat necessita institucions i polítics «centrats i treballant pel bé comú» i no «entregats a agendes de desestabilització i enfrontament».

Casado va afirmar que l'únic vincle entre els socis del Govern és obligar els espanyols a «desfer» el recorregut de la Transició. «No tolerarem que Sánchez continuï comprant més temps de la seva presència al preu de la sobirania nacional i l'enderroc de les institucions i la unitat d'Espanya», va manifestar.

Segons el popular, Sánchez pretén treure de les institucions els actors polítics, socials i econòmics «contraris a un projecte de mutació de la Constitució», amb el «silenci» del PP i «xantatges polítics». «No serem còmplices», va asseverar.

Amb tot, va alertar que el PP no acceptarà cap canvi a la constitució espanyola que no passi pel dret de decisió de tots els espa-nyols.