26 de setembre de 2020
26.09.2020
Regió7

Els científics estan «preocupats» perquè 12 països d'Europa ja estan en alt risc

25.09.2020 | 22:50
Els científics estan «preocupats» perquè 12 països d'Europa ja estan en alt risc

Els científics veuen «preocupant» l'augment en la propagació del coronavirus a Europa, on dotze països ja presenten índexs de risc de rebrot (EPG) alt –per sobre de 100–, i confirmen que la segona onada de la covid-19 està expandint-se pel continent.

Els científics n'alerten en un informe elaborat per l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) de Badalona i el Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos (BIOCOMSC) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i remès aquesta setmana a la Comissió Europea.

L'informe confirma que la segona onada del coronavirus –que aquest mateix grup de científics ja va avançar que arribaria fa tres setmanes– està impactant de ple Europa, amb un «augment de casos preocupant» que arriba a «35.000 nous positius diaris, sense signes de millora». En un altre informe publicat al principi de setembre, els mateixos investigadors van pronosticar que la situació actual de l'epidèmia podria arribar i van advertir que Espanya era l'avançada a Europa. El nou informe destaca que aquesta setmana el nombre de països europeus amb un alt risc de creixement de la pandèmia ha augmentat, amb dades del 22 de setembre, fins a dotze.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit