L'institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada té tres grups confinats per positius de covid-19. Les proves PCR fetes al centre bagenc, un dels primers del país on es van fer aquestes proves amb unitats mòbils tal com ja va explicar aquest diari, han confirmat el positiu de tres alumnes de l'institut. Són dos de quart d'ESO, de dos grups diferents, i un de batxillerat. En total, prop d'una vuitantena d'estudiants. A la resta del centre s'ha pogut seguir l'activitat acadèmica amb normalitat.

Dilluns d'aquesta setmana es va confirmar el primer cas d'un alumne positiu del Quercus, de quart d'ESO, fet que va obligar a aïllar tot el seu grup classe durant 14 dies. Dimarts es va confirmar un altre positiu, en aquest cas en un grup de batxillerat, fet que va portar els alumnes d'aquesta classe a confinar-se. I aquest divendres el centre ha rebut nous resultats de les PCR efectuades al centre que confirmen que un altre alumne de quart d'ESO, d'un grup diferent del primer positiu, també s'ha contagiat.

La directora de l'institut, Anna Vila, ha explicat a Regió7 que els alumnes d'aquest grup han seguit fent classe aquest divendres al matí i que es confinaran a partir d'avui.

El centre acabarà de determinar el dia de tornada a les aules. S'ha de calcular el retorn de cada grup a partir de l'últim contacte amb l'alumne que ha donat positiu, i Vila ha afirmat que ja fa dies que no assisteixen a classe. Ahir, però, no va detallar quan va ser l'últim dia que va anar a l'institut.

A Catalunya, divendres ja hi havia més de 15.000 alumnes confinats i més de 1.500 positius confirmats.