El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar ahir limitar les reunions a un màxim de sis persones, tal com va proposar el Govern català, a excepció de les activitats laborals, educatives, de lleure infantil i juvenil, els actes religiosos o de culte, i les intervencions sociosanitàries.

En un acte, la secció tercera de la Sala del Contenciós Administratiu de l'alt tribunal català accepta prorrogar durant 15 dies les mesures de contenció de rebrots i ratifica la reducció de deu a sis del nombre de persones que poden congregar-se en reunions i trobades, tant en l'àmbit privat com en el públic, llevat que convisquin entre ells.

El Pla d'Emergències de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) així ho va aprovar dimecres, tal com demanava el departament de Salut, per intentar frenar els contagis «en l'àmbit interfamiliar i en l'entorn social més proper», on es detecta més transmissió del virus en aquests moments, però encara faltava l'aval judicial. El TSJC també accepta limitar a sis la quantitat de comensals que poden ocupar una taula als establiments d'hostaleria i restauració, tant en interiors com en terrasses, i es prohibeix el consum d'aliments i begudes en les reunions en espais públics que concentrin aquest nombre de persones.

No es veuen afectades per aquesta limitació els mitjans de transport públics, les activitats laborals, docents i universitàries, les de culte, els actes religiosos -inclosos casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres-, les activitats de lleure infantil i juvenil -incloses les extraescolars- i aquelles relacionades amb intervencions sociosanitàries.

També resten excloses de la limitació les activitats culturals, d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com teatres, cinemes, carpes de circ o similars, sempre que es compleixin les mesures de seguretat i indicacions dels plans sectorials que marca el Procicat.

Tampoc no és aplicable la prohibició al dret de manifestació, que, com recorda la sala, es pot exercir en les condicions que determini l'autoritat competent, i sense perjudici de l'acompliment de les limitacions establertes amb caràcter general per les autoritats sanitàries als espais públics.