El Consell Comarcal del Berguedà té previst reunir-se amb els alcaldes berguedans per posar damunt la taula la problemàtica que suposa, un any rere l'altre, la massificació d'espais naturals. Ja sigui a l'estiu a zones de bany de les rieres o de muntanya, o en aquesta època en plena temporada boletaire de tardor. Així ho ha explicat a Regió7 el conseller comarcal de Medi Natural, Jesús Calderer.

La presència massiva de buscadors de bolets als boscos i camins ha esdevingut un problema a les zones boletaires de Catlaunya, com el Berguedà. Calderer diu que «és clar que qui ha de decidir què és fa a cada municipi ha de ser cada alcalde». Tanmateix «sense coordinació serà molt complicat» poder aplicar mesures restrictives d'accés als espais naturals. «Si apliques mesures en un lloc i els visitants se'n van al municipi del costat serà un caos».

El conseller Calderer ha manifestat la voluntat de parlar amb els alcaldes, veure quines problemàtiques concretes existeixen i plantejar solucions que hauran de decidir els respectius ajuntaments i en coordinació amb el Consell Comarcal del Berguedà.