L'evolució de l'epidèmia a Catalunya i la projecció de la situació per al mes de desembre ha portat aquest diumenge la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, a afirmar que les reunions familiars de Nadal no podran ser de més de sis persones i que no se celebraran les cavalcades de reis en el seu format tradicional.

La consellera de Salut, Alba Verges, ha declarat en una entrevista a l'emissora RAC1 que, en la setmana que avui acaba, la Generalitat s'ha limitat a sis el nombre de persones que poden participar en una reunió privada o en espais públics, i ha augurat que aquest aforament, inclòs en l'àmbit familiar, es mantindrà les pròximes festes de Nadal.

"És molt possible que les limitacions es mantinguin al Nadal, la veritat", ha reconegut Vergés, que ha dit que "haurem de fer un exercici, tots i totes, per veure com ens veiem, com ens espaiem" en les festes nadalenques per no ajuntar diferents famílies en una mateixa casa, com passa tradicionalment.

"No caldrà ajuntar famílies, caldrà 'espaiar'. Intentem fer un exercici molt personal i molt íntim de com fer-ho, perquè això ens permetrà tenir festes", ha demanat la consellera.

Vergés ha cridat a fer aquesta reflexió per compaginar les mitjanes de prevenció amb la celebració de les festes, en què les botigues, ha subratllat, han d'estar obertes, per fer les compres de sempre, i ha reiterat que "cada un haurà de fer un exercici per prioritzar" les reunions familiars.

"Ho direm -ha avançat- no perquè no ens agradin les festes, sinó perquè creen situacions de risc. A cases petites, menjant, sense mascareta tota l'estona...".

La consellera no ha volgut avançar què passarà amb les cavalcades de reis, que organitzen gairebé tots els municipis i que concentren milers de persones als carrers, però ha pronosticat que "no pot ser com sempre, lamentablement".

Vergés ha explicat que "hi ha gent que està pensant" com fer aquestes cavalcades. "És la il·lusió de nens i nenes, i hem de mirar com fer-ho perquè no es trenqui", ha subratllat la consellera, que ha assegurat: "Mirarem per no quedar-nos sense res".