El ministre d'Universitats, Manuel Castells, ha qualificat "d'exagerada" la proposta d'inhabilitació del president Quim Torra per penjar una pancarta, tot i que veu com una "provocació" l'actuació del president "en una situació ja de per sí suficientment complicada". "En realitat la Junta Electoral és un òrgan administratiu i, personalment i respectant les decisions judicals, em sembla exagerat que es proposi inhabilitar", ha afirmat.

En una entrevista a TVE, Castells també ha dit que creu que Torra hauria de convocar eleccions perquè la situació és "insostenible". No només, ha dit, per la possible inhabilitació sinó també perquè "la coalició de govern està trencada".

"Hi ha descoordinació i en una situació de pandèmia no es pot estar en aquestes condicions de condicionalitat", ha insistit. Castella ha insistit que el govern espanyol aposta pel "diàleg" per resoldre el problema a Catalunya però que necessiten "un interlocutor".

En relació a l'actuació del president Torra, ha dit que "col—locar una pancarta en funció d'una sèrie de qüestions que el president estima i que això signifiqui passar per sobre de la voluntat popular expressada al parlament, en el fons em sembla una provocació".

Amb tot, Castells ha demanat esperar que el Suprem es pronunciï i a no fer especulacions.