El Govern estudia prorrogar fins al 31 de gener diverses de les mesures especials que va aprovar en el seu moment per protegir el dret a l'habitatge de persones en situació de vulnerabilitat a causa de la pandèmia i que estava previst que concloguessin al final d'aquest mes.

Segons fonts del Govern, el Consell de Ministres d'avui estudiarà la possibilitat de mantenir fins al 31 de gener els impediments per a escometre desnonaments a inquilins en situació de vulnerabilitat vinculada amb el covid-19. També estudiarà mantenir per quatre mesos més les mesures d'ajornament del pagament o quitances del 50% del lloguer a les famílies en situació de vulnerabilitat, sempre que els arrendataris siguin grans forquilles d'habitatges (deu o més).

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que és sobre el qual recauen aquestes competències, no es va pronunciar sobre aquest tema, encara que fonts d'altres departaments sí que apunten en aquest sentit. A més, l'Executiu estudia ampliar també fins al 31 de gener la possibilitat que l'inquilí exigeixi una pròrroga de sis mesos dels contractes de lloguer vigents en el moment de declarar-se l'estat d'alarma en les mateixes condicions. Aquestes mesures van ser aprovades en el reial decret de mesures econòmiques del 31 de març i prorrogades per un altre reial decret el juliol fins al 30 de setembre.