El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va apostar per «mobilitzar totes les forces del canvi» per obrir una etapa d'«àmplies majories» a Catalunya. Ho va dir durant la celebració de la Festa de la Rosa del PSC, enguany telemàtica per la covid-19. El socialista va insistir en la necessitat de convocar eleccions al més aviat possible perquè «no convé tenir massa temps un president i un Govern en funcions».

Va afegir que l'objectiu és «obrir una nova etapa» que recuperi el millor del catalanisme, que va definir com «unitat, excel·lència i progrés» i que va contraposar a la «divisió, incompetència i retrocés» de l'independentisme. Iceta va dir que cal un govern «diferent amb prioritats diferents i que no divideixi els catalans».

Iceta va reivindicar que el PSC vol obrir una nova etapa d'àmplies majories i amplis acords «que deixin enrere els problemes que l'independentisme no ha pogut resoldre sinó que ha agreujat». «Volem mobilitzar totes les forces del canvi per fer una Catalunya millor», va dir. El socialista va lamentar els «10 anys perduts amb la deriva independentista».

El primer secretari socialista va afirmar que, com ja va dir el president de la Generalitat, Quim Torra, la legislatura està «esgotada» i va lamentar que el Govern estigués marcat per la «divisió» interna. El socialista va assegurar que cal un canvi que atengui les prioritats socials del país.

Per la seva banda, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, va expressar el seu suport a Iceta i va assegurar que és «l'únic que pot aglutinar un projecte per la convivència a Catalunya». Batet va afirmar que Iceta és l'«esperança» dels socialistes per aconseguir una Catalunya «forta i unida» i contraposar-se al Govern actual.

La socialista va alabar també la gestió de la pandèmia que està fent el govern espanyol i, en concret, el ministre de Sanitat, Salvador Illa.