El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va demanar ahir a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que es «deixi ajudar i que escolti», després d'assegurar que «anem tard» a la regió, on hi ha transmissió comunitària, increment de casos i morts, per la qual cosa va insistir que cal actuar amb determinació.

Així ho va dir Illa en la roda de premsa posterior a la reunió que va mantenir amb el conseller madrileny de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, per continuar abordant les mesures de prevenció posades en marxa contra la covid-19 a la Comunitat de Madrid, després de l'enfrontament entre l'executiu central i el regional sobre les restriccions a aplicar.

Una reunió que, segons van informar a Efe fonts de l'executiu madrileny, va acabar sense acord, ja que el Govern central continua reclamant la posada en marxa de restriccions de mobilitat per a àrees amb una incidència acumulada de 500 casos de coronavirus per cada 100.000 habitants, la qual cosa inclouria el conjunt de la capital. A més, Illa va explicar que caldria restringir el consum en les barres dels bars i restringir l'ocupació de les terrasses dels establiments d'hostaleria al 50%.

Sanitat va explicar que Madrid va notificar ahir 13.449 nous contagis dels 31.788 registrats per les comunitats (el 25% del total), respecte a les xifres de divendres passat, «la dada més alta de la segona onada», segons el ministre de Sanitat.