Un total de 46 residències d'ancians, el 4,4% de les 1.048 que hi ha a Catalunya, estan en una situació greu de coronavirus, amb persones infectades i classificades amb el color vermell, vuit més de les que hi havia fa una setmana, segons dades del departament de Salut recopilats per Efe.

Cinquanta-sis geriàtrics -un més que fa 7 dies-, el 5,3% del total, tenen contagiats però són casos controlats i estan en fase d'estabilització, mentre que la gran majoria, 942, és a dir, el 89,9% de totes les residències, estan lliures de virus.

El departament de Salut classifica les residències per colors: vermell per a les que encara no han controlat l'epidèmia, ambre (taronja) per a les que tenen casos confirmats però que estan en fase d'estabilització, i verd, les que no tenen cap contagiat. Aquesta classificació s'actualitza cada setmana i en depèn el règim de visites als aproximadament 55.000 ancians residents als geriàtrics de Catalunya. Fins avui han mort a les residències catalanes 4.190 persones -vuit més que la setmana passada-, sense comptar els residents que han mort en hospitals o centres sociosanitaris.