«Hi ha unes informacions de puta mare a Andorra que s'han aturat gairebé totes per l'emèrit. Si és que sempre hi ha l'emèrit a tot arreu!». Qui parla amb aquesta rotunditat sobre Joan Carles I no és cap altre que l'excomissari José Manuel Villarejo, que sosté que «per tapar» el pare de Felip VI s'han frustrat investigacions sobre comptes andorrans i suïssos i a això es deuria, segons ell, que la Fiscalia Anticorrupció fos reticent a investigar la família Pujol en un primer moment.

L'expolicia manté que amb l'objectiu d'evitar que transcendissin certs comptes el ministre d'Economia de Mariano Rajoy, Luis de Guindos, «es quedava informes elaborats pel Sepblac (per a la prevenció del blanqueig de capitals) que no acabaven a cap jutjat». A l'actual vicepresident del Banc Central Europeu era l'únic a qui traslladaven denúncies sobre «societats i comptes del rei que estaven investigant en àmbit privat els del Sepblac» i que, segons explica Villarejo, podia utilitzar per blindar-se. A això hi sumava que «el Pujol vell», en referència a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol Soley, «no és que hagi pressionat, és que els té acollonits absolutament».

En el sumari de l'operació Kitchen, al qual ha tingut accés El Periódico, se succeeixen les paraules de Villarejo amb diferents interlocutors. Va gravar durant anys les seves trobades, suposadament privades, en les quals aboca diferents acusacions, que de vegades esgrimeix com una mena de salconduit, que no li ha servit de gaire, perquè el novembre farà tres anys que està pres.

Segons l'excomissari, molt abans que la fiscalia del Suprem obrís diligències per determinar si ha d'investigar el rei emèrit, Anticorrupció li va mostrar les reticències a investigar els Pujol per protegir-lo. Els seus màxims responsables li van comentar que no veien els avenços en el cas que ell plantejava, malgrat que ja havia declarat Victòria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, que va afirmar haver portat a Andorra bosses plenes de diners. La seva conclusió era que «no volien tirar endavant cap cas, i tot per tapar l'emèrit, a qui tenia acollonit Pujol».

En una altra gravació, Villarejo afirma que l'«Asturià», àlies que juntament amb «Barbas» servia per identificar Mariano Rajoy, havia preguntat per una línia d'investigació de l'any 2014, que, segons diu, hauria bloquejat el «ximple de Félix Sanz» Roldán, director del CNI llavors, qui «va donar instruccions a Marcelino (Martín-Blas) que la boicotegés, en aparèixer transferències a Soleado», compte suís que compartien el líder de la Gürtel, Francisco Correa, i el rei emèrit.

«Agafes Soleado, treus d'aquí l'altre, l'emèrit (...), i ja està, però és clar, l'operació per escapçar Catalunya de tots els fills de puta independentistes que no es faci per no molestar a tal, em sembla molt greu, i jo per això ho vaig posar en el seu moment a la nota», es queixa en referència a una operació Catalunya que no va reeixir.

A Sanz Roldán, a qui anomena «Troll» i «Xusma», categoria en la qual també inclou Joan Carles I, li atribueix haver filtrat la conversa del ministre Jorge Fernández Díaz amb el responsable de l'Oficina Antifrau catalana.