El Govern ha aprovat aquest dimarts en el marc d'un Consell Executiu extraordinari el decret que converteix el vicepresident, Pere Aragonès, en el substitut del president de la Generalitat després de la inhabilitació de Quim Torra. Així ho diu el decret que aquest matí ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Relacionades

El decret estableix que Aragonès, que ha presidit la reunió del Govern en funcions aquest matí, té les atribucions de la Presidència de la Generalitat "d'acord amb els límits propis d'una substitució i d'un govern en funcions de conformitat amb la Llei 13/2008 i la resta de l'ordenament jurídic". D'altra banda, el decret ratifica el personal eventual que depèn de la presidència de la Generalitat. Està firmat per tots els consellers del govern en funcions.

El Govern en funcions volia fer els passos de la nova etapa un cop el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publiqués el cessament de Torra, però finalment ha decidit tirar endavant després que el govern espanyol li hagi comunicat que no cal la publicació al BOE. La cadira buida de Quim Torra al Consell Executiu ha estat la principal protagonista de la reunió.

Està previst que cap a les 11.30h es reuneixi el primer Consell Executiu ordinari del nou govern en funcions sense Torra. I posteriorment, com fa habitualment cada setmana, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, farà una roda de premsa per explicar els acords del Govern.

A petició de les dues formacions, Torra té previst comparèixer aquest dimecres a les 15 hores al Parlament en un ple específic sobre la seva inhabilitació.