Finalment, no hi haurà intervenció del Govern central, segons va avançar El Periódico. La Comunitat de Madrid es lliura de la presa de control sanitari gràcies a un acord de mínims assolit amb el ministeri de Sanitat després de l'última reunió de el Grup Covid-19, l'òrgan de cooperació reforçada que van pactar fa una setmana Pedro Sánchez i Isabel Díaz Ayuso.

Amb la trobada d'ahir a la tarda, les dues administracions eviten el xoc a través d'un pacte in extremis que es compon de dos punts bàsics. Un, que els municipis de més de 100.000 habitants -el cas de la capital o les grans ciutats que l'envolten, com Alcorcón, Getafe, Móstoles, Parla i Fuenlabrada-, es regeixin segons un criteri «homogeni» que s'aplicarà a la Comunitat de Madrid i a la resta d'Espa-nya. És a dir, que l'abordatge per a la contenció de virus a les ciutats més poblades de país es conduirà segons criteris comuns.

D'altra banda, per als municipis de menys de 100.000 habitants seran les comunitats les que prendran la decisió sobre les possibles restriccions atenent a les normatives i els protocols en l'àmbit estatal.