01 de octubre de 2020
01.10.2020
Regió7

Localitzen els cadàvers dels dos metges de Lleida que s'havien perdut a Aigüestortes

Han trobat els cossos sense vida al costat de la llera del Llac de Pòdo

01.10.2020 | 13:32
Dos dels helicòpters que participen en la recerca |

Els Pompièrs d'Aran han localitzat a les 12 h d'aquest dijous els cossos sense vida de la jove metgessa de Lleida (27 anys) i del jove de Sidamon (de la seva mateixa edat i professió), que els cossos de seguretat i emergències buscaven en el Parc Nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici (Lleida), segons han informat els Mossos d'Esquadra a Europa Press.

Els cadàvers, segons els Bombers, s'han trobat al costat del Llac de Pòdo --en el municipi de Naut Aran-- en la quarta jornada de recerca dels senderistes.

En aquesta operació han treballat uns 40 efectius i en el dispositiu hi han participat els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil, els Agents Rurals i els Pompiers d'Aran.

Dimarts i dimecres es va pentinar per terra i aire l'àrea entre els refugis de Colomers i Amitges, i la previsió d'aquest dijous ha estat centrant-se en les zones amb més acumulació de neu on es creu que podrien haver buscat aixopluc. La neu ha dificultat les tasques de les dotacions terrestres i s'han incorporat eines de recerca habitualment utilitzades en allaus, amb sectors d'actuació més petits per terra i amb el suport dels mitjans aeris.

L'avís de la desaparició el va donar la família dels joves després de no tenir-ne notícies des del divendres 25. El vehicle dels joves es va localitzar al poble d'Espot (Pallars Sobirà), just a l'aparcament del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Dilluns, es va intentar reconstruir la ruta que els joves haurien seguit pels diferents refugis de muntanya de la zona. Així, es va acotar una àrea de 1.500 hectàrees entre Colomers, el darrer lloc on van ser vists el 25 de setembre, i Espot, que és l'indret on la parella havia deixat el vehicle. Dimarts el desplegament es va ampliar i es va instal·lar un centre de control a l'heliport de Vielha per coordinar tots els recursos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit