El ministeri d'Afers Exteriors d'Armènia va expressar ahir la seva disposició a entaular converses en el marc de l'anomenat Grup de Minsk de l'Organització per a la Cooperació i la Seguretat a Europa (OSCE) de cara a restablir l'alto el foc a Nagorno-Karabakh, escenari de violents combats des de diumenge amb les forces de l'Azerbaidjan que han deixat desenes de morts.

«Armènia continua estant compromesa amb una solució pacífica del conflicte de Nagorno- Karabakh», una regió que va autoproclamar la seva independència de l'Azerbaidjan i la població de la qual és majoritàriament armènia, va assegurar el ministeri d'Exteriors en un comunicat.

«Encara que aquesta agressió contra Nagorno-Karabakh continuarà rebent la nostra ferma i resolta condemna, estem disposats a implicar-nos amb els països que copresideixen el Grup de Minsk de l'OSCE per restablir un règim d'alto el foc sobre la base dels acords del 1994-1995», va precisar el Govern armeni.

Ahir els presidents dels Estats Units, Donald Trump, de Rússia, Vladímir Putin, i de França, Emmanuel Macron, van unir les seves veus per instar les autoritats de l'Azerbaidjan i Armènia a aturar de manera «immediata» els combats.

També van comminar Yerevan i Bakú a «comprometre's com més aviat millor a reprendre les negociacions de fons, de bona fe i sense condicions», per mirar de resoldre les recurrents disputes entorn de Nagorno-Karabakh.