El comissari jubilat Enrique García Castaño va comparèixer davant del jutge Manuel García-Castellón a petició pròpia el 26 de març de l'any passat. La seva declaració ajuda bastant a entendre l'operació Kitchen amb la qual es va espiar l'extresorer del PP Luis Bárcenas. Segons ell, l'excomissari José Manuel Villarejo informava de les seves investigacions l'expresident Mariano Rajoy «a través d'un intermediari», que va identificar com Mauricio Casals, president de La Razón. També va apuntar que l'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal ho sabia tot a través del policia de la seva confiança Andrés Gómez Gordo, que va ser qui va captar per a l'operatiu el xofer de Bárcenas, Sergio Ríos.

En un interrogatori, de vegades aspre, García Castaño va explicar que el dispositiu tenia «tres potes», en una actuava ell, a qui el llavors director adjunt operatiu (DAO), Eugenio Pino, li va demanar que investigués el patrimoni de Bárcenas i al secretari d'Estat, Francisco Martínez, que localitzés els discos durs amb documents compromesos per al PP que pogués guardar.

L'excap de la UCAO va intentar captar Ríos, a través del seu «patriotisme», però aquest ho va rebutjar. Dos dies després, el DAO li va comunicar que Gómez Gordo, que en aquell moment no perta-nyia al cos policial, perquè formava part del Govern de Cospedal a Castella-la Manxa, era qui l'havia portat com a col·laborador.