El ministre de Sanitat i secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, va celebrar ahir que Catalu-nya tingui una data electoral. En una intervenció en el marc de l'Escola Virtual de Tardor del PSC després que el president del Parlament, Roger Torrent, hagi situat les eleccions el 14 de febrer, Illa va aplaudir que «finalment es doni veu a la ciutadania per decidir qui ha de dirigir el país».

El socialista va instar el PSC a iniciar l'acció política i «convèncer, explicar i persuadir» els votants per aconseguir una Catalu-nya «cohesionada», que doni resposta als problemes «reals», amb solucions «viables» en col·laboració amb el Govern espanyol. Illa va assegurar que cal explicar el projecte polític socialista amb «claredat» i «respecte».

El socialista va afirmar que la política ha de ser «disputa», «confrontació» i «discutir» els diferents programes electorals, i va apuntar que el PSC ho ha de fer.

Illa va explicar que cal oferir una proposta als votants després de 10 anys que «no han estat bons», «no s'ha millorat el nivell de vida de la ciutadania», «no s'ha enriquit el país» i no s'ha «enfortit» el paper de Catalunya a Espanya i a Europa.

El ministre de Sanitat va explicar que en la lluita contra la covid-19 la col·laboració entre els quatre nivells d'administració ha estat fonamental.

Així, va destacar el paper dels ajuntaments per tenir coneixement precís de l'impacte del virus, les comunitats autònomes, el Gvern espanyol i la Unió Europea. També va constatar que la crisi de la covid-19 «accelerarà la transformació de la societat».

D'altra banda, la viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, va demanar «girar el full» del panorama polític català després que l'independentisme hagi situat Catalunya en la «decadència». Granados va advertir que JxCat i ERC tornaran a pactar i va postular-se com l'alternativa.

Granados va sentenciar que la inhabilitació de Quim Torra ha estat un «nou fracàs» de l'estratègia de l'independentisme de «confrontar i dividir». Granados va dir que el PSC està «a punt» per governar i que vol «reconstruir i reactivar l'economia».