Almenys dues persones han mort a Itàlia a causa de les fortes pluges provocades per la tempesta 'Álex', que ha causat vents i inundacions amb una intensitat rares vegades vista en el nord d'Itàlia i en el sud de França.

Un home va caure amb el seu cotxe en un riu en la zona de Cuneo, a la frontera entre Itàlia i França, i ha mort. L'altra víctima és un bomber que va morir a Arnad, a la Vall d'Aosta, a causa de la caiguda d'un arbre tombat pel fort vent. A més dos ponts s'han esfondrat a la regió de Piemont.

A França, almenys vuit persones, inclosos dos membres del cos de Bombers, estan desapareguts prop de la ciutat de Niça a causa de les inundacions.

Segons les estimacions, en només deu hores van caure més de 500 mil·lilitres de precipitacions sobre les poblacions que es troben en aquestes profundes valls, l'equivalent a un any normal de pluja en la zona.

El primer ministre francès, Jean Castex, i el ministre de l'Interior, Gerald Darmanin, han arribat ja a Niça per a conèixer de primera mà el departament d'Alps Marítims afectat, segons ha informat d'altra banda l'emissora BFM.

Darmanin ha promès enviar helicòpters i bombers addicionals a la regió, segons el pla concretat després d'una reunió de crisi a París. El president del país, Emmanuel Macron, s'ha sumat a les condolences. "Junts superarem aquesta terrible experiència", ha comentat Macron, qui ha dirigit "pensaments" a les víctimes i ha traslladat als efectius de rescat la seva "immensa gratitud".

L'alcalde de Niça, Christian Estrosi, ha lamentat danys enormes causats per les inundacions. "Ens hem enfrontat a un desastre que mai havia vist abans", ha assenyalat als mitjans de comunicació locals.

Mentrestant, les autoritats han instat als habitants a quedar-se a casa després que la inundació provoqués un caos en el trànsit després que un pont local resultés arrasat per la crescuda de les aigües.

Al voltant de 13.500 llars es troben sense electricitat a la regió, on s'estan desplegant 850 membres del personal dels serveis d'emergència. Durant la nit es van registrar ràfegues de fins a 186 quilòmetres per hora a l'illa de Belle-Ile-sud-Mer, davant de la costa de la regió.