04 de octubre de 2020
04.10.2020
Regió7

Von der Leyen i Johnson constaten «diferències significatives» pel Brexit

La UE i el Regne Unit refermen la seva intenció de tancar un acord un cop acabi el temps de transició

04.10.2020 | 00:12
Ursula von der Leyen

La presidenta de la Comissió Europea, l'alemanya Ursula Von der Leyen, i el primer ministre britànic, Boris Johnson, han reconegut «diferències significatives» entre la UE i el Regne Unit després d'una conversa telefònica mantinguda ahir.

«Bona trucada amb Boris Johnson sobre la situació de les negociacions UE-Regne Unit. S'han aconseguit avenços, però encara hi ha diferències significatives. Estem d'acord en la importància d'aconseguir un acord, fonament d'una relació estratègica», va publicar Von der Leyen a Twitter.

Von der Leyen també va pubicar un comunicat conjunt amb Johnson en el qual refermen la seva intenció de tancar un acord per a la relació entre ambdues parts un cop acabi el període de transició, el 31 de desembre.

«Els dos estan d'acord amb els caps de la negociació en què s'han aconseguit avanços en les últimes setmanes, però segueix havent-hi diferències importants, principalment en l'àmbit de la pesca, les regles i la governança», explica el comunicat conjunt.

«Han instat els seus negociadors a treballar de forma intensiva per intentar superar aquestes diferències», afegeix el text oficial difós per Brussel·les. «Han acordat mantenir contactes regulars sobre aquesta qüestió», conclou.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit