La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, es troba en quarantena després d’haver mantingut contacte amb una persona pròxima que ha donat positiu en coronavirus.

A l’espera de poder acotar el focus de contagi, els membres del Consell d’Estat portuguès -entre els quals s’inclouen el president lusità i el primer ministre- es van reunir dimarts passat a Cascais amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i també estan sent analitzats perquè un participant ha donat positiu.

Fonts de la Presidència de Portugal van indicar a Efe que l’alerta va sorgir al final de la nit de diumenge, quan un dels membres del Consell d’Estat, António Lobo Xavier, els va informar que estava contagiat, seguint el protocol de les autoritats de salut, que implica avisar les persones amb les quals va mantenir contacte recent.

L’últim Consell Europeu -que reuneix els líders dels 27 països membres de la Unió Europea- previst per a la setmana passada va quedar suspès per precaució després que un dels membres de l’equip del president, Charles Michel, resultés positiu en la prova de Covid-19.