06 de octubre de 2020
06.10.2020
Regió7

Una jutge anul·la un manifest de la UB de rebuig a les condemnes dels presos de l'1-O

05.10.2020 | 23:12
Una jutge anul·la un manifest de la UB de rebuig a les condemnes dels presos de l'1-O

Una jutge de la sala contenciosa administrativa de Barcelona ha anul·lat un manifest de rebuig a les condemnes dels presos de l'1-O i «la judicialització de la política», aprovat pel claustre de la Universitat de Barcelona el 21 d'octubre del 2019 en una sessió extraordinària.

La magistrada ha condemnat la universitat a pagar les costes del procés, fins a 600 euros, i a publicar la sentència al seu web.

La decisió sosté que la universitat «forma part de l'administració pública i no és una institució de representació política», de manera que està sotmesa «al deure de neutralitat» i «no pot assumir com a pròpia» una orientació determinada, «i tant menys quan aquesta posició és manifestament contrària als valors i principis de l'ordenament jurídic vigent».

És a dir, la universitat «no és aliena» a l'exigència de «neutralitat ideològica que es predica de la resta de poders públics», ja que la seva tasca és «servir amb objectivitat els interessos generals».

La jutge estima íntegrament el recurs de quatre professors de la UB contra l'aprovació de el text, al·legant que vulnerava els drets fonamentals de llibertat ideològica, d'expressió i a l'educació. El fiscal va avalar el recurs d'aquests professors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook