Més de mil agents dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana i el Cos Nacional de Policia van desplegar ahir a les 8 hores una nova macrooperació antidroga contra diferents trames de delinqüents, la principal, d'origen pakistanès, que controlen pisos de la droga al centre de Barcelona. Van ser arrestades 51 persones i es van registrar 35 domicilis i 5 locals. Alguns dels pisos eren cases de caps de l'organització, d'altres eren «guarderies» de l'heroïna i la cocaïna i un tercer grup més reduït funcionaven com a narcopisos, llocs en què els compradors podien injectar-se la droga.

L'epicentre del dispositiu és al centre del Raval, tot i que alguns registres es van efectuar al Prat de Llobregat, Badalona i Cornellà. Es tracta d'una operació policial que està sota secret de sumari i que va arrencar fa l'agost del 2019, quan es va detectar de nou una activitat organitzada de narcotràfic al nucli antic.

És la tercera gran batuda en dos anys que es desplega al Raval. La primera tromba policial, operació Bacar, va ser el 29 d'octubre del 2018 i va tenir com a objectiu desarticular la màfia dominicana, que controlava 26 narcopisos.