Dos membres dels Beatles, sobrenom amb què es coneix una cèl·lula d'Estat Islàmic (ISIS) responsable de l'execució de 25 ostatges estrangers, incloent-hi dos nord-americans, han estat imputats i seran jutjats per un tribunal federal dels Estats Units, segons va anunciar ahir el departament de Justícia del país nord-americà.

El grup va ser encapçalat per Mohamed Emwazi, conegut amb el sobrenom de Jihadi John, que va morir el 2015 en un bombardeig , i va ser al darrere de la decapitació de diversos periodistes i treballadors humanitaris estrangers, entre els quals els periodistes nord-americans James Foley, Steven Sotloff i Peter Kassig, així com la cooperant Kayla Mueller.

Altres estrangers executats per la cèl·lula van ser els britànics David Haines i Alan Henning, els japonesos Haruna Yukawa i Kenji Goto, i el rus Serguei Nicolaevich Gorbunov. Les execucions van ser difoses per canals de propaganda del grup gihadista.

Els dos integrants dels Beatles Alexanda Kotey i El Shafee Elsheikh, als quals el Regne Unit va retirar la ciutadania, arribaran «sota custòdia de l'FBI», segons va assenyalar el departament de Justícia, que va afegir que compareixeran avui davant un tribunal d'Alexandria, a l'estat de Virgínia.

El fiscal general dels Estats Units, William Barr, va destacar que els càrrecs presentats contra Kotey i Elsheikh «són producte de molts anys de treball dur a la recerca de justícia per als quatre ciutadans nord-americans assassinats per Estat Islàmic».