Un infermer català que participa com a voluntari en els assajos de la vacuna contra la covid-19 que prepara el laboratori AstraZeneca amb la universitat d'Oxford ha donat positiu en la prova de la malaltia, encara que no sap encara si ha rebut la vacuna o solament un placebo.

A través del seu compte de Twitter, Joan Pons, resident al Regne Unit, va explicar que va començar a trobar-se malament dijous, amb els símptomes clàssics d'un refredat, però que en sotmetre's a la prova PCR es va sorprendre en veure que era positiu.

«He tingut un bon esglai: ha passat el que tots estàvem esperant i és que un dels meus testos resultés positiu», va manifestar Pons, qui s'ha confinat a casa seva. L'infermer va assegurar en un vídeo que «l'única manera de saber si la vacuna és eficaç és que els vacunats s'infectin». «El virus m'està intentant atacar» i «la vacuna ha d'impedir que passi dels meus pulmons a la meva sang». Va desitjar que «m'hagin posat la vacuna i no el placebo. Això ho diran les pròximes hores», va afegir, després de fer-li noves proves.

Pons va insistir que es troba bé i que els únics símptomes que presenta són lleus.