Davant de certes molèsties visuals, com per exemple la sensació de tenir els ulls secs o de notar-hi sorra a dins, els infants tendeixen a fregar-se els ulls sovint amb la màniga o els dits de la mà per intentar alleugerir-se ells mateixos el dolor físic.

Parpellejar més sovint del que és habitual també és un mecanisme natural del propi cos del nen en sentir dolor físic o molèstia als ulls causada per la sequedat ocular de les pantalles digitals.

Si l'infant torça la postura o torça el cap per llegir o escriure, podem estar davant d'una senyal d'alerta que ens indiqui que ho fan per aconseguir poder veure-hi millor.

Si, per exemple, quan mira els dibuixos a la televisió, l'infant acluca els ulls o guinya l'úll per veure-hi millor, aquesta és una senyal clara que l'infant està forçant la musculatura de l'ull per aconseguir veure-hi millor.

El fracàs escolar pot estar relacionat a una mala visió de l'infant. Alguns exemples per detectar-ho serien si surten de les línies en pintar o bé si no escriuen en línia recta en una llibreta. Aquestes poden ser senyals que indiquin que la vista no els funciona correctament i que per aquest motiu no rendeixen bé a l'escola.

Si l'infant es queixa del mal de cap als vespres, aquesta pot ser un senyal que ens indica que durant el dia no hi veu bé i que força massa la vista, cosa que li provoca mal de cap i cansament.

Tot i que aquests senyals d'alerta ens poden fer sospitar, sempre és recomanable portar l'infant a un expert oftalmòleg per dur a terme una revisió i confirmar que els problemes existeixen.