L'exconseller de Treball Ignasi Farreres va morir ahir a la tarda als 81 anys d'edat després d'una llarga malaltia, segons han informat a Efe fonts pròximes al polític. La vetlla tindrà lloc al tanatori de les Corts de Barcelona a partir de demà al migdia i el funeral se celebrarà el 14 d'octubre a les 11 del matí.

Farreres, nascut a la Pobla de Segur (Pallars Jussà) el 1939, va ser un economista i polític català membre d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i conseller de Treball durant tres legislatures consecutives del Govern de Jordi Pujol, del 1988 al 1999.

L'exconseller va estar imputat pel cas Treball sobre presumpte finançament irregular d'UDC, però va ser absolt.

El secretari general d'Units per Avancar, Ramon Espadaler, ha destacat en el seu compte de twitter la seva figura "humanista, d'arrel cristiana i compromesa amb les persones i el país a través d'UDC i del Govern, a qui va servir durant una dècada. Impulsor de Centre de Centre d'Estudis Econòmics i Socials i membre d'Units per Avançar".

La plataforma Portes Obertes, de la que va formar part, també ha expressat el seu condol per la pèrdua d'una persona "de fondes conviccions humanistes" i que va treballar "a favor de l'entesa, el diàleg i la reconciliació" a Catalunya.